Hubert Jöris de 58e Prins der Peelpluimen

SAM 8655

SAM 8655
In een in feest gedompelde Gouden Helm is op 11 november tijdens het prinsenbal Hubert Jöris uitgeroepen tot de 58e heerser over het Peelpluimenrijk.

De avond begon veelbelovend met de set van het Franse café René. Geinspireerd door de serie "Allo Allo" zette de oud-Prinsengarde een sterk staaltje acteerwerk weg. Met de aanwezigheid van Lt. Grüber, Herr Flick von der Gestapo maar ook de charmante serveersters werd René v/d café al na enkele minuten vervangen door ex-Prins Leon I. Hij doorstond de diverse beproevingen. Hierdoor mocht hij zowel doorgaan als beheerder van de Gouden Helm, alsook toetreden tot de oud-Prinsengarde.

Daarna ging de dans van de dansmarietjes in première. Met maar liefst 11 meiden werd er een prachtige dans neergezet op de ritmische beats van de lambada.

De buutteton werd vervolgens op het podium gezet voor het volgende onderdeel van het program. Na 11 aanwijzingen werd de ton op vernuftige wijze gedraaid en werden Wouter Berkers en Lieve van Cauwenberghe uitgeroepen tot jeugdprinsenpaar van de Peelpluimen. Zij gaan voorop bij de jeugd met de spreuk: Met prins Wouter d’n ûrste en prinses Lieve gaan we dansen, hossen, springen. Laat de Carnaval maar beginnen!

Vervolgens werd het tijd voor "Prinsenjacht". Met 11 dames met hun koffertjes op het podium was het aaan kandidaat Mario van Grunsven om de koffertjes te laten openen. Met iedere aanwijzing werd het steeds (on-?)duidelijker wie er prins zou worden. Zelfs het 11e koffertje bracht geen duidelijkheid. Na de zoektocht kwamen Hubert en Wieneke Jöris uiteindeijk in het spotlicht te staan. Prins Hubert I regeert deze carnaval met de spreuk: Carnaval is vur ons 't schonste fistje van ut jaor, en samen mi jong en oud kumt dè in ut Peelpluimenrijk dik vur elkaar!

 

 

Voor de beste carnavalsbeleving maakt onze website gebruik van cookies. Klik op OK om deze te accepteren voor een goed functionerende website.
Ok